Vänder ryggen mot Libanon

Alla världens blickar är just nu riktade emot Irak efter eskalernade våld och en avrättning som bara ökar motsättningarna i landet. Men i skuggan av Irak döljer sig Libanon med en bräcklig demokrati som håller på att spricka. Orosmomentet är Hizbollah som i princip hindrat styret genom att låta sina medlemmar i den politiska grenen avgå från parlamentet och har anordnat demonstrationer för att störta den sittande regeringen.

 Problemet som växer upp är att Hizbollah börjar vinna mark. Världen bryr sig  inte och väljer att titta på andra håll i mellanöstern.  Vi måste öka vårt ekonomiska bistånd till den demokratiska och folkvalda ledningen, med premiärminister Fouad Siniora, och se till att de kan stå upp mot Hizbollah.

 Hizbollah finansierars av Syrien och Iran som just nu skickar in $500 miljoner genom Hizbollah för att användas till återuppbyggnad av Libanon sedan kriget mot Israel. Visst det är ypperligt att befolkningen får stöd, men nackdelen är att Hizbollah vinner mark och stöd.  

 John F. Kerry (senator i USA) skriver följande i The New York Times:   

”Sucess there – and across the Middle east – ultimately depends more on winning over the civilan population with basic goods and services than defeating armies with sophisticated wepons and technology.  Yet today, the forces of radicalism are doing a far better job than the moderates in making the most basic connections with restive populations.”

Detta är en utveckling vi måste vända om så att inte libaneserna faller under Syrien igen. Det som måste till är att höja biståndet. Sverige har råd. Sverige spenderade uppskattningsvis 50 miljarder SEK under julen, så varför inte placera pengarna där de behövs? 

Iran is doing more in

rebuilding Lebanon than

Washington is doing in

rebuilding New Orleans.

Annonser

One Response to Vänder ryggen mot Libanon

  1. Erik Liljenborg skriver:

    Jag är inte längre aktiv och tar tillbaka alla åsikter som jag uttrycker här. Vill admin vänligen ta bort inlägget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: