Ordningsomdömen i Lund?

Vad är behovet av ordningsomdömen utanför Stockholm och då specifikt i Lund? Hur ser det ut i Lundsskolor avseende ordning och uppförande?
Svaret på dessa frågor är att det tyvärr finns behov av ordningsomdömen även utanför Stockholm och då även i en av Sveriges bästa skolkommuner som Lund har utsetts till. Senast i lördagens Sydsvenskan (13/1 2007 delC) kan man läsa om hur en elev vid en lundskola sköt en nyårsraket mot skolexpeditionen. Resultatet av detta blev en polisanmälan mot eleven. Det kan då vara aktuellt att fråga sig vad alternativet till ordningsomdömen är. Idag är tyvärr alternativet i många fall att man inte klarar av att stävja oordningen i sin linda utan det utvecklas i ett flertal fall till polisanmälan och ingripande av sociala myndigheter. Är det då inte bättre för alla parter använda sig av ordningsomdömen?
Och man skall komma ihåg att oordningen på skolorna blivit värre i Lund vilket kom till min kännedom vid det sista mötet i Lunds största barn och skolnämnd då ordningsärendena på detta möte var fler än någonsin under hela den gångna mandatperioden. Behovet av ordningsomdömen finns tyvärr även i Sveriges tredje bästa skolkommun (2006 enl. lärarnas riksförbund) och inte bara i Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: