Lögner från S

Sossarna är i full gång med att sprida floskler och oförnuft. Nu gäller det fördelningspolitiken där de hävdar att den nuvarande regeringen håller på att införa plattskatt (låginkomsttagare betalar lika mycket skatt som en höginkomsttagare).

Marita Ulvskog (kommunisten i sosseförklädnad) sade följande: ”Nu har moderatregeringen lagt in en växel som kör oss rakt in i den sorts klassamhällen som vi kan se i andra ­delar av världen. Den som är rik betalar inte mer skatt än den som har nästan ingenting. Så kallad plattskatt.”

Man behöver ungefär kunna räkna på fingrarna för att inse att hon är ute och cyklar. För att visa detta citerar jag Anders Linders ledare från dagens SvD:

”Med proportionell kommunalskatt på 30 procent, och 20 procent i statlig inkomstskatt, fortsätter den som tjänar bra att skicka in mycket mer pengar till statskassan än den som tjänar dåligt. En lågavlönad kommunalanställd med 200000 kronor i årslön betalar cirka 60000 kronor i kommunalskatt. Det är hemskt mycket pengar – men ingenjören som har dubbelt så mycket i lön betalar dubbelt så mycket. Bara till kommunen. Sedan ska hon ut med över 35000 kronor om året till staten också, medan den lågavlönade helt slipper statlig inkomstskatt. Man kan säga mycket om 60000 och 155000 kronor, men inte att det är lika mycket.”

Det har också varit en överdriven debatt om förmögenhetsskatten och illusioner om att avskaffadet förstörde hela fördelningspoltiken. Detta är givetvis helt uppåt väggarna då den drar in 5 miljarder till staten och således utgör cirkus en halv procent av statens skatteintäkter. Skulle avskaffandet att denna då leda till att Sverige blir ett ”sorts klassamhällen som vi kan se i andra ­delar av världen”, knappast.

Det finns moraliska tvetydligheter när S sprider lögner av det här slaget och att vilseleda den svenska befolkningen är bara så lågt att det saknas ord.

Annonser

One Response to Lögner från S

  1. Erik Liljenborg skriver:

    Jag är inte längre aktiv och tar tillbaka alla åsikter som jag uttrycker här. Vill admin vänligen ta bort inlägget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: