Fp sviker i försvarsfrågan

Enligt SVT är folkpartiet för de besparingarna på fyra miljarder för försvaret Anders Borg föreslaget. De skriver följande på sin hemsida:

”Fp stöder i stället finansminister Anders Borgs (m) idé om att spara på försvarets inköp av materiel.”

Folkpartiet och dess representant i försvarsutskottet går således tvärt emot det som sades till väljare under valrörelsen 2006. Dessutom riskerar förslaget få förödande konsekvenser som jag tagit bland annat upp i mitt tidigare inlägg om Anders Borgs utspel.

Den argumentation som används från folkpartiets representant Allan Widman för att man kan spara på materielsidan, vilket han tar upp i följande artikel i Sydsvenskan slår dessutom helt fel i förhållande till Borgs förslag. Detta eftersom det han tar upp omöjligen kan omfattas av kommande års försvarsanslag. Utan den föreslagna besparingen kommer snarare att drabba mindre materielprojekt som exempelvis utrustningen till den nya snabbinsatsstyrka för utlandsmissioner som Sverige ställer upp. Konsekvensen av detta blir att vid en utlandsinsats kommer vi skicka dåligt utrustade soldater och därmed riskera skador och dödsfall helt i onödan. Besparingen riskerar också att drabba utbildningen av soldater vilket riskerar sämre utbildade soldater i utlandstjänst och därmed onödiga risker.

Båda dessa konsekvenser är inget som alliansen vill diskutera, men de är vad som kommer att ske om Borgs besparing går igenom.  För en mer uttömmande diskussion kring konsekvenserna av neddragningarna vill jag rekommendera liberalen Per T Ohlssons ledare i Sydsvenskan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: