Rätt av Schenström att avgå

Nyligen avgick statsministerns närmaste rådgivare Ulrika Schenström efter att ha varit berusad på en krog samtidigt som hon var ansvarig för regeringskansliets krisberedskap. Jämförelser har gjorts med Lars Danielssons agerande under de tsunaminkatastrofen. Denna jämförelse anser jag är felktig då Danielssons agerande orsakade stora problem under tsunamikatastrofen. Danielssons agerande efter tsunamin med lögner för att försvara sitt agerande kommer överhuvudtagt inte i närheten av Schenström händelsen. Men hennes agerande menar jag riskerade att leda till allvarliga konsekvenser och är fullständigt oacceptabelt, och därför var det enda rimliga att hon lämnade sin post.

Ett absolut krav som vi medborgare kan ställa på staten är att det finns en beredskap för kris och krig och där får inte staten svika, då detta är statens viktigaste uppgift. Därför måste kraven på de som ansvarar för detta vara mycket höga och då är det fullständigt oacceptabelt om de som har jour är berusade. Jag finner det också helt riktigt att medierna granskar dessa tjänstemän och makthavare såsom Schenström nu granskats. Däremot tycker jag att det måste finnas en gräns för vad som är politikers och tjänstemäns privatliv och denna gräns har flera gånger överskridits av journalister (då främst kvällstidningarna).

Annonser

3 Responses to Rätt av Schenström att avgå

 1. Johan Richter skriver:

  Du har helt rätt, det är självklart att Schenström ska gå.

  Sedan tyckte jag man kan ifrågasätta Reinfeldts hantering av frågan. Han visste från början att hon hade jouren och borde sett till att ge henne sparken direkt. Dessutom får han anses bära en stor del av ansvaret för att hans statsekreterare inte vet hur de ska bete sig.

 2. Fredrik Brange skriver:

  Mm, jag tycker också att Reinfeldts hantering av frågan var bristfällig.

  Dessutom tycker jag att det är allvarligt när en journalist, som har till uppgift att bevaka en politiker, har en ”relation” med politikern. Man undrar ju hur många andra journalister det finns som utåt sett är ”opartiska” men som egentligen också har förhållanden/relationer med politiker hit och dit…

 3. Emil Strand skriver:

  Ja, journalisternas situation är interessant. De vill ju ofta framstå som ”folkets företrädare och maktens granskare”. Och lever i en värld där de verkligen tror att de är objektiviteten själva. Den aktuelle tv 4 journalisten intervjuades i veckan av studio ett och skulle då förklara om Schenström var full eller inte och svarade då ”objektivt” ”att hon var glad i hatten” och när han sedan fick följdfrågor om detta bara upprepede han det som om detta var något som alla förstod var det innebar. Sen tyckte han också det var fruktansvärt jobbigt med all bevakning kring detta. Mycket märkligt tycker jag eftersom det är hans kollegor som gör samma jobb som han.

  Jag tycker bara det är löjeväcknde når journalisterna tror att de själva är objektiva och opartiska granskare utan något egeninteresse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: