Politruk eller?

Redan som 13 åring gick hon med i den kommunistiska fronten för solidaritet med kommunismens införande i Sydostasien och mot USA imperialismen. Därefter fortsatte karriären i den demokratiska socialismens tecken och hon blev minister för arbete i världens enda demokratiska enpartistat. Då hon som en första åtgärd förbjöd arbetarnas strejker. Efter att hon visat solidaritet gentemot makten var karriären klar och utan opposition valdes hon enhälligt år 2007 till ledare för partiet.

Det är givetvis Mona Sahlin som beskrivs, men syftet med denna något ensidiga (men givetvis helt sanna) beskrivning är att visa ett exempel på hur många politiker växer in i politiken och i princip aldrig sysslar med något annat. Göran Perssons bakgrund är också enbart politisk och kommer ifrån ett hem med politiskt engagerade föräldrar, Fredrik Reinfeldt har samma entydigt politiska bakgrund.

Jag tror inte att det behöver vara negativt med politiker som endast varit politiker under hela sitt liv, men jag är övertygad om att det är negativt att politiken domineras av människor som inte har någon annan bakgrund. Vår egen före detta partiledare Leijonborg hade också en enbart politisk bakgrund, men vår nuvarande ordförande  har däremot 12 års erfarenhet från arbetslivet. Detta tror jag är ett ovärderligt tillskott i regeringen som annars i princip bara består av livstidspolitiker. Inför framtiden ser jag en stor risk om utvecklingen fortsätter mot livstidspolitiker och att det är endast dessa som kan nå de högsta posterna i samhället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: