Värna brottsoffren framför brottslingarna

Rättsväsendet måste i ökad utsträckning fokusera på de som är offer för brott och inte på dem som begår dessa. Syftet med rättspolitiken får inte som i dag vara att de huvudsakliga satsningarna sker på brottslingarna och deras återanpassning till samhället samtidigt som brottsoffren negligeras.

I Sverige har det under en allt för lång tid satsats stora resurser på att återanpassa brottslingar till samhället samtidigt som  det i stor utsträckning saknas resurser för att stödja de som varit offer för brott. De personer som först utsatts för ett brott och sedan anmäler detta och i flera fall under egen risk vittnar mot brottslingar förtjänar samhällets stöd.

När man anmäler ett allvarligt brott är det av stor vikt att brottsoffret har samhällets stöd. Det får inte vara som idag att offrena i flertalet fall undviker att anmäla allvarliga brott för att inte samhället stödjer brottsoffer i tillräcklig utsträckning. Detta riskerar inte bara att ytterligare utsätta brottsoffren, utan dessutom undergräver det vårt rättssamhälle när man drar sig för att anmäla allvarliga brott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: