Sverige har inte längre världens högsta skatter

I många år har Sverige varit världsunikt med höga skatter: vi har haft de högsta skatterna, men inte den bästa välfärden. Nu är det inte längre så då Sverige genom alliansregeringen har sänkt skattetrycket, vilket är mycket positivt inte minst för förmågan att locka till oss utländska investeringar.

I utländsk media har ofta det svenska skattetrycket framställts som något unikt negativt med Sverige och det har använts som ett skräckexempel. Nu kommer inte Sverige längre att kunna användas som ett avskräckande exempel, vilket är mycket positivt. 

Flertalet tidigare skattereformer har misslyckats med att sänka det totala skattetrycket  vilket den nuvarande regeringen lyckats med. Förmågan att se helhetsbilden och inte ersätta en skatt med en annan är något som tidigare varit vanligt, men som allianspartierna nu undvikit. Det är av stor vikt att regeringen fortsätter denna politik och inte lockas att höja skatterna för att kunna genomföra reformer som för stunden är populära, men som totalt sett försämrar den svenska konkurrensen. Tyvärr så har inte nyheten om det sänkta skattetrycket fått den uppmärksamhet som den förtjänar, men så är det ofta med reformer som långsiktigt är mycket positiva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: