Välbehövlig information om kommunismens brott

Att myndigheten forum för levande historia nu informerar om kommunismens brott mot mänskligheten är på tiden. 17 år efter Sovjetunionens fall visar inte minst vänsterpartiets agerande på behovet att informera kring kommunismens brott.

Informationskampanjen vågar nämna det obehagliga att ”I Sovjetunionen kom terror att härska under mer än 70 år av kommunistiskt styrelseskick.” Flertalet debattörer har framfört att det bara var under Stalin och eventuellt under Lenin som terrorn härskade i Sovjet. Att man nu går ut och talar klarspråk om hela sovjeteran är mycket bra.

Behovet av kampanjen har varit känt sedan undersökningen av skolungdomars kunskaper kring kommunism och granskningen det tidigare sovjetlojala vänsterpartiets kommunistkramande. Vänsterpartiet påstår sig numera har lärt av sina misstag och efter massiv uppmärksamhet har även partiledaren slutat kalla sig för kommunist.

Senast i den utrikespolitiska debatten i riksdagen påpekade vänsterpartiets talesman i utrikespolitiska frågor Hans Linde att partiet lärt av historien och på partiets hemsida kan man läsa om hur Lars Ohly uttalar följande om kampanjen:

”…Vi vill visa vårt stöd för arbetet att öka kunskaperna om brott under kommunistiska regimer,…”

Så långt vänsterpartiets mycket senfärdiga insikt om kommunismens övergrepp mot mänskligheten. Utifrån dessa uttalanden verkar det som om Vänsterpartiet vänt kommunismen ryggen.

Men bakom denna tunna kuliss finns kramandet av kommunismen kvar, ty vidare på hemsidan länkar partiet till vänorganisationer exempelvis:

Columbianska kommunistpartiet

Portugisiska kommunistpartiet

Nepals kommunistiska parti (förenade marxist-leninister)

Inte minst det sistnämnda är intressant då Ohly själv i uppdrag granskning påpekat att leninismen är en förkastlig ideologi. Vidare samarbetar partiet med det vietnamesiska kommunistiska kvinnoförbundet och hjälper dem att utbilda sk. ”förtroendevalda” vilket inte torde innebära att de fått förtroende av folket utan snarare av partifunktionärerna.

Det är inte bara så att vänsterpartiet fortsätter på sin väg att samarbete med kommunistiska regimer utan nu fördömer man kommunismens övergrepp offentligt samtidigt som man fortsätter det gamla samarbetet. Frågan är om det går att från politiskt håll bedriva mer hyckleri än det som vänsterpartiet uppvisar. Om något så visar detta på behovet av upplysning om kommunismen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: