Slopa åldersdiskriminering

Härom veckan kom det ett förslag från Moderaterna att personer över 67 år ska ha rätt till att fortsätta jobba om de inte vill bli uppsagda. Oerhört positivt, anser jag! Men varför är det bra?

Dessa människor kan ha väldigt mycket kvar att ge och inte alls känna sig färdiga med sin yrkeskarriär. Vid 67-års ålder har man antagligen fortfarande många år kvar att leva, samtidigt som man har många års erfarenhet och rutin. Dessutom kan det vara deras stora sociala umgänge. Om de inte har någon familj och så många anhöriga är det en mardröm för många att tas bort från sin arbetsplats.

Detta innebär att vi behöver fortsätta att öka antalet arbetstillfällen så både de unga och äldre får plats på arbetsmarknaden.

Annonser

3 Responses to Slopa åldersdiskriminering

 1. Emil Strand skriver:

  Jag håller med om att det är positivt att slopa åldersdiskrimineringen. Det skall vara förmåga och inte ålder som avgör.

  Dock motsätter jag mig att man skall öka antalet arbetstillfällen för att äldre skall få meningsfull syselsättning och ett socialt umgänge. Det får inte bli så att arbete blir en ersättning för brist på socialt umgänge. Utan det skall vara arbetsmarknadens behov som avgör.

  Sen anser jag att det finns en stor åldersdiskriminering mot yngre personer i arbetslivet som också bör motverkas (speciellt de under 18). Om man vill arbeta och det finns ett behov skall man i möjligaste mån få göra detta.

 2. Johan Richter skriver:

  Ni kan ju båda känna er glada nu eftersom den nya diskrimineringslagen kommer förbjuda åldersdiskriminering.

  Själv tycker jag inte det är oprobleamtiskt att utsträcka anställningsskyddet till äldre personer med tanke på hur svårt det är att säga upp människor på grud av bristande kompetens. Men visst, vår nuvarande pensionsålder är för låg.

 3. Emelie Ekman skriver:

  Att öka arbeten till personer bara för att de ska få sin sociala bit tillfredställd menar jag inte. Givetvis krävs det även att man gör ett bra jobb.
  Mycket riktigt är det även åldersdiskriminering mot yngre, vilket är väldigt synd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: