Mona Sahlin som statsminister?

Lars Ohly som finansminister och Peter Eriksson som EU minister? Att det kommer att bli någon form av koalitionsregering om vänsterblocket får majoritet 2010 blir allt tydligare. Det är viktigt att inte glömma bort vad alternativet är till den alliansregering som nu sitter. Tyvärr är det ännu så att vi inte ser något alternativ till den politik som nu bedrivs och då blir det lätt så att kritiken mot alliansregeringen blir ensidig.

 

Regeringen förtjänar självfallet kritik för flera beslut och inte minst nu senast för FRA lagen, men kritiken mot regeringen riskerar att bli onyanserad i brist på ett politiskt alternativ från oppositionen. Alliansens ungdomsförbund har kritiserat regeringens agerande så till den grad att vänsterns ungdomsförbund verkar ha svårt att kritisera regeringen mer än regeringens egna ungdomsförbund. När MUF:s ordförande hotar att lämna moderpartiet uppvisas en självkritik av sällan skådat slag i svensk politik.

Risken är att socialdemokraterna endast nämns som en bisats när kritiken mot FRA förslaget fortsätter. Riktigt kontraproduktivt blir det om ungdomsförbunden vägrar stödja stora delar av moderpartierna under valrörelen 2010. Då gräver man sin egen grav och bäddar för en regering som kan komma inkludera både kommunister, antiglobalister och framstegsfientliga politiker. Därför är det hög tid att tänka på konsekvenserna av den kritik och på hur man avser agera inför valet 2010

Annonser

2 Responses to Mona Sahlin som statsminister?

  1. Jessica Presits skriver:

    jag håller helt med dig i det här inlägget. Det är riktigt illa om de borgerliga ungdomsförbunden som gått ut med så hård kritik mot FRA-förslaget vägrar stödja moderpartierna 2010. När hörde man senast någon liknande kritik från SSU mot S? Det är en sak att vara självkritisk, en annan att gräva sin egen grav.

  2. Hanna Håkanson skriver:

    Jag måste bara berömma ditt val av bild, Emil!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: