Dumheter till höger och vänster

Man borde kanske skriva ett seriöst inlägg om statsbudgeten men det får vänta. Istället tänkte jag underhålla er med att peka på dumheter från andra ungdomsförbund, samt en lösning på energiproblematiken från vänsterpartiet.

Först har vi Muf som polisänmält Thomas Östros för stöld eftersom han vill höja skatten. Det hela blir om möjligt än mer bisarrt eftersom Muf inte omfattar åsikten att all skatt är stöld. Snarare verkar åsikten vara att skatt som är högre än det moderpartiet föreslår är stöld. Det känns lite lustigt att de vill att polisen ska lägga skattepengar på att hantera den här anmälan också.

Vi får hoppas att Alliansen har bättre pr-strateger än så här inför nästa val annars är det nog ännu mer kört än det redan verkar vara.

SSU Stockholm har dock redan utkonkurrerat Muf när det gäller dumhet. I ett pressmeddelande lovar de en bukett rosor till den som tar på sig ansvaret för att ha matförgiftat besökare och anställda på ett av Svenskt Näringslivs kontor.

Man undrar lite hur SSU tänkte här. Trodde de att det skulle vara bra PR? I ett senare pressmeddelande påstår de att de bara var ironiska. Det var milt sagt lite svårt att uppfatta i det ursprungliga pressmeddelandet.

Slutligen vill jag inte undanhålla er ett energipolitiskt förslag från vänsterpartiet som inte fått tillräckligt mycket uppmärksamhet*. (Obs! Jag tar helt avstånd från tonen i en del av kommentarerna.)

*Om någon av våra läsare mot förmodan har glömt bort termodynamikens lagar kan ni läsa på här vad problemet är med hans förslag.

Annonser

2 Responses to Dumheter till höger och vänster

 1. Emil Strand skriver:

  Ytterligare en dumhet presenterade Bodström om FRA:

  – Så här brukar det gå till i Zimbabwe och Nordkorea. De presenterar ledaren och säger, så här ska det bli, säger Thomas Bodström.
  Mona Sahlin står inte bakom Bodströms uttalande.
  – Nej, det gör jag inte. Däremot står jag bakom kritiken. Tar man fram en helt ny domstol utan att det har föregåtts av en utredning och utan att lagrådets jurister har fått titta på det så är det dåligt skött. Men jag vill absolut inte jämföra det med Nordkorea och Zimbabwe.

 2. Johan Richter skriver:

  Haha 🙂

  Nånstans tvivlar jag på att det är vanligt att regeringen i Nordkorea ändrar sina planer på grund av kritik från bloggar och enskilda parlamentsledamöter, men Bodström kanske vet bättre på den punkten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: