Ytterligare uppdatering från finanskrisen

Representanthuset röstade nej till den föreslagna bailout-planen på 700 miljarder dollar, även efter de ändringar som gjorts i förhandlingar med partiledarna. Speciellt republikanerna röstade emot, men även många demokrater. (En illustration av den lägre partipiskan i USA kan man ju nämna.) Börsen föll 9 % på en dag, vilket man kan nog säga är en direkt följd av omröstningen.

Det återstår att se vad resultatet av det här blir, om man omförhandlar planen igen, eller fortsätter utan ett räddningspaket. Finansministern och riksbanken har ju kvar de befogenheter de använt hittills för att stötta och ta över finansinstitutioner.

Det ska bli otroligt spännande hur det egentligen går med USA:s ekonomi vilket är kul för en ekonomiskt intresserad utlänning som mig själv men kanske inte så kul för amerikanerna….

Annonser

6 Responses to Ytterligare uppdatering från finanskrisen

 1. Emil Strand skriver:

  Ja, det är en interessant utveckling med presidentval samtidigt. Vi får bl.a. kloka 🙂 komentarer från Palin om varför räddningspaketet är viktigt:

 2. Johan Richter skriver:

  Ja, Palin har ju inte imponerat något vidare hittills i intervjuer. Ska bli spännande att se hur det går i vice-presidentdebatten idag.

 3. Johan Richter skriver:

  Nu verkar det som om bailoten kanske blir antagen. Men i ett lysande exempel p[ hur det amerikanska politiska systemet fungerar har man lagt till en massa markliga stod till olika intressegrupper utan nagon direkt koppling till finanskrisen. http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article422132.ece

  Min personliga favorit ar avskaffadande av punktskatt pa bagpilar for barn, om de ar gjorda av tra. Det kanns tryggt att aven de sma fragorna kan fa uppmarksamhet i dessa kristider,

 4. Emil Strand skriver:

  Det är väl detta som är motsatsen till partidiciplin och nackdelen med att det till stor del saknas en sådan i USA. Men jag tror att om man ansträngt sig för att förklara konsekvenserna av krisen tror jag det hade gått att anta lagen utan alla tilläggen. Det är nog framförallt ett pedagogiskt misslyckande, och det är kanske inte konstigt med tanke på att USA inte upplevt någon djup finanskris på senaste tiden.

 5. Johan Richter skriver:

  Nu har bailouten godkänts av kongressen, i dess modifierade form. Återstår att se om pilbågs- och finansindustrin i USA blir hjälpta av paketet.

 6. Today, I went to the seashore with our kids. I identified a sea shell and gave that to my own 4 12 months old girl and said You are able to hear the actual ocean in the event you put this for your ear. She place the covering to the woman’s ear and also screamed. There had been a hermit crab inside and it pinched the woman’s ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off matter but I had created to notify someone!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: