Felprioriterat i Malmö

Malmö har verkligen skämt ut sig som stad. Efter att först ha tagit på sig att vara värd för Davis Cup-matchen går toppolitiker (från s) ut och talar om att man borde stoppa matchen. Om inte ett totalt förkastligt uttalande ur demokratisk synvinkel så är det i varje fall ett hån mot tennisförbundet. Vill man inte ha matchen kunde  man låtit någon annan ta den från början. Stockholm var intresserade men tiden fanns inte för en flytt.

Frågan är hur dessa politiker i fritidsnämnden egentligen har tänkt när de beslutade att matchen skulle spelas utan publik. Det är givetvis rent politiskt spel bakom det hela. Enligt polisen skulle de klara säkerheten kring matchen, så när vänstern i fritidsnämnden hänvisar till säkerhetsaspekten är det antingen en ren lögn eller så vet de inte vad de pratar om. Jag tror nog det är lite av båda.

För det första ska inte kommuner syssla med utrikespolitik. De borgerliga i Malmö har förstått detta. Vänstern är lite efter. Utrikespolitik ska inte skötas av fritidspolitiker. Detta är inte förhandlingsbart.

För det andra är vänstern inte konsekvent för fem öre. De spelar gärna matcher mot Iran eller Kuba. I Iran avrättas barn och i båda länder råder diktatur. Oliktänkande förföljs och fängslas. Men Mellanösterns enda demokrati borde man inte spela en tennismatch mot. Det enda positiva med beslutet är kanske att vänstern visar sitt rätta tryne.

Det hade för övrigt varit kul att se liknande protesttåg genom malmös gator nästa gång ett barn avrättas i Iran eller nästa gång Talibanerna i Afghanistan får sin vilja igenom och stänger ute flickor från skolor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: