Vem skrev följande?

Vi ska ha en gissningslek här på bloggen. Jag återger ett citat och läsarna får gissa vem som skrev det. Facit ges direkt så det ändå ni får om ni gissar rätt är stoltheten.

Här kommer alltså citatet: ”Jag tror att det är så här. Sionismen behöver det här tabut och behöver Förintelsen för att kunna kontrollera människors tänkande i Västvärlden. För att kunna motivera krigen. Det är därför det är så här. Det är den enkla förklaringen. Den dagen sionismen är besegrad så kommer naturligtvis den här frågan att bli som alla andra historiska frågor. Man kommer att forska och man kommer inte sätta folk i fängelse för att de vill ta reda på vad som hände.

Man vet att det skett fruktansvärda saker i koncentrationslägren. Det råder ingen tvekan om. Men hur många som dog i tyfus och hur många som blev avsiktligt avrättade det vet man inte. Men inte var det 6 miljoner. Jag kan inte ta ställning till exakt hur många det var. Det överlämnar jag åt kommande historiker.”

Alternativen är

1) Ordföranden i nationaldemokraterna

X) Hamas andlige ledare

2) Gästskribent och flitig kommentator på en av Lars Ohlys favoritbloggar.

Rätt svar efter strecket.

Ja, rätt svar är alltså 2). Citatet kommer härifrån där Lasse Wilhelmsson intervjuas. Han har varit gästskribent på bloggen jinge.se som Ohly listat som en av sina favoritbloggar i tidningen Journalisten. ”Israelkritik” är ett stående inslag på den bloggen.

Läs mer här som dock skrevs innan den här intervjun publicerades.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: