Klockren valanalys från centern

Via Johan Ingerö hittar jag följande intressanta analys av Piratpartiets framgångar från Annika Qarlsson, riksdagsledamot från centern.

Hon menar i korthet att Piratpartiets väljare inte kan ha brytt sig om integritet för deras väljare är unga män och unga män är ju som vi vet våldtåktsmän.

Jag överlåter som en övning åt läsaren att bedöma vettigheten hos den analysen.

Annonser

5 Responses to Klockren valanalys från centern

 1. Emil Strand skriver:

  Det mest interessanta tycker jag är kommentar nr 2 där Qarlsson någon dag efter hon skrivit sitt inlägg försvarar det och går i diskussion med någon som på ett enkelt sätt förklarar orimligheten i det hon skrivit.

  Hennes inlägg kan därför inte vara en miss i arbetet utan det tyder på en avsaknad av logisk nivå på ett sätt som jag inte torde förekom hos riksdagsledamöterna oberoende parti.

 2. Johan Richter skriver:

  Ja, jag funderade först på att citera inlägget ifall hon skulle ta ner det från sin blogg när hon tänkt efter men hon verkar stå fast vid att det var en klok analys.

  Vi kan dessutom lägga till att hon är ordförande i Centerkvinnorna förutom att hon är riksdagsledamot.

 3. Johan Richter skriver:

  Hon har senare dementerat att hon skulle anse att alla unga män är våldtäktsmän. Det trodde jag väl inte att hon egentligen ansåg heller men det gör å andra sidan hennes analys ganska oklar.

  Nu menar hon att hon bara ville jämföra engagemanget i de frågor Piratpartiet driver med engagemanget att skydda kvinnors integritet och rätt att inte bli våldtagen. Med all respekt, så var det synnerligen svårt att läsa ut ur hennes första inlägg. Varför är det t ex då relevant att det är många unga män som röstar på PP? Menar hon alla att unga män har ett större ansvar än andra att motverka våldtäkt därför att vissa unga män våldtar?

 4. Jessica Presits skriver:

  Oerhört pinsamt för Centerpartiet och Centerkvinnorna.

  Hon lyckades reta upp CUFs ordförande också med blogginlägget: http://www.politikerbloggen.se/2009/06/16/21259/

 5. […] drar paralleller mellan piratpartister och våldtäktsmän», i John Johanssons blogg 2009-06-16. »Klockren valanalys från centern», i Liberala Ungdomsförbundet Lund 2009-06-18. »Piratpartiet och våldtäktsmän», i Cattas illa […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: