Naturligt att Hägglund uttalar sig om kulturen

Göran Hägglund har på Newsmill i en artikel uttryckt typiskt socialkonservativa åsikter i kulturpolitiken.

Det är fullständigt naturligt att han framför sådana åsikter. Vissa kulturarbetare tycker att staten bara ska lämna över pengar och inte ställa krav på innehållet. Men så kommer det i praktiken inte fungera. Det är klart att politiker kommer uttrycka åsikter om vad statens medel används till.

Att Hägglund uttrycker mossiga åsikter kan förhoppningsvis minska entusiasmen för statlig kulturpolitik i vissa kretsar. Statlig kulturpolitik kommer leda till att vissa typer av kultur premieras, ofta baserat på politiska åsikter. Blir det borgerliga regering under lång tid kommer det påverka vilken kultur som får subventioner.

Jag tror kulturen klarar sig utmärkt på en fri marknad istället.

Annonser

3 Responses to Naturligt att Hägglund uttalar sig om kulturen

  1. Emil Strand skriver:

    Instämmer, med kulturen helt på en fri marknad tror jag också att det blir bättre. Men jag tror att även politiker måste reagera när det begås lagöverträdelser oavsett vilka som står bakom detta och hur det finansieras.

  2. Johan Richter skriver:

    Tja, självfallet ska lagöverträdelser beivras (som huvudregel i alla fall) men politiker behöver ju inte gå ut och kommentera varenda en. Det förekommer ingen epidemi av konstnärer som fejkar självmord så jag kan inte se det som någon av de viktigaste politiska frågorna.

  3. Emil Strand skriver:

    Nej, men med tanke på den medieuppmärksamhet som gavs och att politiker ofta kommenterar händelser som har motsvarande genomslag i media så tycker jag det var rimligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: