SVT låter antisemitisk, homofobisk diktaturkramare komma till tals

I Gomorron Sverige för någon dag sedan hade SVT med Mohammed Omar för att diskutera utvecklingen i Iran. Mohammed Omar väckte uppmärksamhet för ett tag sedan när han deklarerade att kriget i Gaza gjort honom till radikal muslim.

Sedan dess har han bla ifrågasätt Förintelsen och uttalat att homosexulatitet bör vara förbjudet. Om Iran har han deklarerat att han stödjer den nuvarande teokratiska och förtryckande regimen.

Det är något ganska märkligt när SVT upprepade gånger, för det har hänt förut, kan bjuda in en sådan fullblodsextremist samtidigt som de är så enormt kritiska mot exempelvis Sverigedemokraterna.

Jag för min del ser inget värde i det Mohammed Omar har att säga. Det finns inget skäl för att SVT att bjuda in alla tokstollar bara för att de råkar finnas. Jag undrar om SVT hade kunnat tänka sig bjuda in en nazist till studien för att kommentera nyheterna också?

Annonser

5 Responses to SVT låter antisemitisk, homofobisk diktaturkramare komma till tals

 1. Josef Boberg skriver:

  I min bordsalmanacka finns “kloka ord” för varje vecka.

  Den här veckan står det: “Förståndet har sina gränser, endast dumheten är gränslös !

 2. Johan Richter skriver:

  Haha, så sant!

 3. Emil Strand skriver:

  Vill minnas att svt försökt bjuda in nazister till bland annat debatt, men de vill inte ställa upp i tv. Så svaret på den siste frågan torde bli ja. SD har också vid flertalet fall haft representanter i svt.

  Det viktiga som jag ser det när svt bjuder in människor som representerar extrema åsikter är att svt inte är neutralt i dessa frågor utan här skall då reportern ta ställning för demokrati. Jag tycker mycket väl att man kan bjuda in representanter för icke demokratiska synsätt. Det viktiga är att de på varje punkt bemöts och att de inte får stå oemotsaggda.

 4. Johan Richter skriver:

  Okej, det har väl förekommit oftare än jag trott.

  Jag personligen ser dock inte poängen med att bjuda in sådana idioter för att analysera utvecklingen i Iran eftersom de inte har något intressant att säga. Att de får prata när man har särskilda program om extremister är en annan sak.

 5. Emil Strand skriver:

  Ja, det är viktigt att det tillför något av allmäninteresse och detta kan man säkert ifrågasätta i en del fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: