Kasta inte sten i glashus Östros

92,2 miljarder kommer de skattesänkningarna som moderaterna och centern har lagt fram kosta enligt Thomas Östros (S). Det är nästan 100 miljarder i förlorad skatteinkomst för staten, märk väl att det är staten som förlorar – inte individen. De nästan 100 miljarderna i planerade skattesänkningar är snarare en befrielse för den enskilde. Skattesänkningar innebär ofta att pengar blir frigjorda och därigenom kan den enskilde lägga pengar på det den vill och önskar – inte på vad staten tycker är bäst.

Det är dock inte förvånande ett en gråsosse som Östros tar statens parti och misslyckas med att se fördelarna för individen men det är förvånande att han inte kan se vinsterna för samhället av en lägre total skattebörda för medborgarna.

Östros måste ha levt i en grotta det senaste året för att han misslyckas att koppla samman finanskrisen med en lägre sysselsättningsgrad. Östros drar ett löjesskimmer över sig själv när han beskyller den förda ekonomiska politiken för den nuvarande arbetslösheten.  Sverige har bättre och stabilare statliga finanser än de flesta andra länder som drabbades i samma utsträckning av finanskrisen som Sverige. Det vet Östros mycket väl.

Östros fortsätter att raljera över att överskott har övergått i underskott i de statliga finanser, som också beror på finanskrisen enligt Ekonomistyrningsverket. Det vet Östros mycket väl. Dessutom spår Ekonomistyrningsverket att statsbudgetens underskott kommer övergå i överskott redan 2011. Det är på grund av den förda ekonomiska politiken som marknaden så pass snabbt kan återhämta sig, det är på grund av den begynnande flexibiliteten på arbetsmarknaden som fler kan komma i jobb.

Den nuvarande regeringen har prioriterat sunda finanser, inte enbart för staten utan också för den enskilde och det är uppenbart att regeringen vill fortsätta så. Ingen vet vad vänsterkartellen vill. Det osar populism från Östros, inte från högern, när han slänger ut tomma ord utan någon som helst substans eller bakomliggande hjärnaktivitet.

Annonser

2 Responses to Kasta inte sten i glashus Östros

  1. Jan-Olov skriver:

    Bra sammanfattning 🙂

  2. […] Åberg, Olsson, DN, Cornucopia, Grandmaster Peder, Karl Henriksson, Savhammar, Magnus Andersson, LUF, Marknadsliberalen. Dela/Bokmärk Categories: Folkpartiet Liberalerna, Min politik Taggar: […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: