Otrygghet, osolidaritet, orättvisa – de Rödgrönas budget

För en tid sedan kom regeringen med den nådiga luntan. Idag kommer de Rödgröna med sin lunta. Men nådig är den inte. Skatterna skall höjas, rut skall man städa bort och försvaret skall bantas. Det är orättvist att höja skatten för de som arbetare, det är otryggt att demontera Sveriges försvar ytterligare och det är osolidariskt att minska på de svenska fredsbevarande militära åtagandena i omvärlden.

– Vi kommer att minska ambitionsnivån när det gäller internationella insatser […] säger Thomas Östros, Socialdemokraternas ekonomiska talesman.

Även om Sveriges militära insatser inte kan rädda världen, är våra små droppar i världshavet viktiga för många människor. Svenska trupper i Afghanistan räddar området där de befinner sig från en ny diktatorisk, kvinnoförtryckande och terroristkramande talibanregim. Sverige kan inte göra allt, men Sverige kan göra vad det kan. De Rödgröna vill skära ned på Sveriges bidrag till världsfreden. De Rödgröna verkar inte tänka på staten Sveriges territoriella trygghet och suveränitet när man vill rusta ned Sveriges försvar. Och de Rödgröna glömde omvärlden i sin budget. Låt oss därför inte glömma de Rödgrönas svek mot den internationella solidariteten.

Innan någon nu kommenterar och säger att Östros inte nämnde Afghanistan-insatsen som den operation som Sverige bör skära ned på, vill jag bara påpeka att Sverige kommer få svårt att både kan banta sitt försvar och verka i Afghanistan. Dessutom har de Rödgröna ännu inte gett besked om Sverige bör verka för att afghanerna skall få gå i skolan.

9 Responses to Otrygghet, osolidaritet, orättvisa – de Rödgrönas budget

  1. Emil Strand skriver:

    Det är en ogenomförbar politik man presenterar på försvarsområdet när man skriver att

    ”Reformeringen av det militära försvaret måste fortsätta och leda till en mer användbar och tillgänglig insatsorganisation.”

    Dvs. ,man vill i princip samma sak som alliansen, men vägrar betala för det. Då bäddar man för mera kaos i en organisation som reddan drabbats hårt av detta.

    Dessutom kan det noteras att de rödgröna sammarbetet i Norge som Sahlin mfl ofta framhåller som ett exempel för Sverige väljer att satsa på Norskt försvar. Detta trots att Norge har ett bättre militärstrategiskt läge än Sverige.

  2. Realizten skriver:

    Svenska försvaret skall försvara Sverige. Punkt slut.

    Men inget parti i riksdagen vill att försvaret ska kunna ha den kapaciteten.
    Så jag vet då iaf vilket parti jag ska rösta på.

    Partiet som har landets namn sitt namn och landets bästa i sitt intresse.

  3. Gunnar Brådvik skriver:

    Al-Qaida inte kan stoppas innanför Sveriges gränser.

  4. Fredrik Brange skriver:

    Man ska inte överdriva hotet från ”islamistiska rörelser”. Enligt Europol begicks det knappt 300 terrorattentat i Europa under 2009.

    Hur många av dem utfördes av islamister tror ni? Ja, just det. Ett enda (i Italien).

    De flesta terrorattentat utfördes istället av seperatister och politiska extremister (främst högerextrema). Men detta talas det inte lika mycket om.

  5. Gunnar Brådvik skriver:

    Mjo, men världen är större än Europa. Al-Qaida hålls i schack tack vare bl.a. den svensk insatsen i Afghanistan.

  6. Fredrik Brange skriver:

    Jag har inte påstått att t.ex. al-Qaida inte utgör ett stort problem i andra delar av världen, för det gör dem absolut!

    Men däremot vänder jag mig mot att ”det är den islamistiska terrorismen som är det stora hotet mot Sverige och västvärlden”.

  7. Gunnar Brådvik skriver:

    Ja, om Al-Qaida får härja fritt är det ett reellt hot (se Madrid). Det är därför Al-Qaida måste bekämpas.

  8. Gunnar Brådvik skriver:

    Eller ja, det finns naturligtvis större hot. Min poäng var väl mest att det var ett stort hot. Du har rätt – jag hade fel.

  9. sammy dress skriver:

    Valuable content, Many thanks!
    sammy dress http://www.sammydress.cc

Lämna en kommentar